Barion Pixel Árvai Péter — Igneum
Gondolatok

“– Beavatott vagy?
– Ha ez kiváltságot jelent, akkor NEM.
– Ha fokozott életfelelősséget, akkor IGEN.”       

                                                                           Hamvas Béla

Tizenéves korom óta foglalkozom az élet értelmének keresésével, titkainak feltárásával, a testi, lelki és szellemi egészséget érintő archaikus források és ismeretek kutatásával.
Belső szükségét érzem megosztani mindazt amit kaptam, találtam, elmondani azt amit felismertem, odaadni azt amit én is ajándékba kaptam. 

Amióta az eszemet tudom, egy különleges utazás az életem. Valami olyan belső motiváció vezet, melyhez valójában közöm nincs, nincs köze gyarlóságaimhoz, és erényeimhez, nem a vállalkozó, nem a férj, nem az apa, nem a játékos ember, nem a tanító, nem az író, nem a pap. Nincs köze semmihez, amire azt mondhatnám én-vagyok, de mégis bennem van. Érinthetetlen. Még is vezet. Olyan, mint a patakot sürgető erő, mely a tengerhez igyekszik minden akadályon át.

Különleges emberekkel, barátokkal és kezdeményezésekkel hozott össze az élet. Noha némelyekkel nagy távolságok választanak el minket egymástól, még is szoros szinte testvéri kapcsolat fűz össze minket. Annak a mély belátása, hogy egyazon cél elérésére szántuk az életünket.

Ez pedig nem kevesebb, mint hogy a mai kor emberének – éljen bárhol a föld kerekén – elvigyük az élet ránk bízott kincsestárából mindazon ismereteket, melyek segítségével helyt tud állni az egyre süllyedő világ viharaiban. Helyreállítva szellemi – lelki é stesti egészségét.

Mert az embernek dacolnia kell tudni a körülményekkel, képes kell legyen megvalósítani azt, ami az elsődleges feladata:
– Fel kell építenie a természettel és az univerzummal való belső, tudatos kapcsolatát, mert csak ezzel tud valódi harmóniát azaz testi, lelki és szellemi egyensúlyt teremteni önmaga, családja és környezete számára.

Nagy szavak ezek. Talán leírni sem szabadna őket, csak megvalósítani.
Lehet csak gyengeség, vagy gyarlóság azt gondolnom, hogy sorsunkon jobbítani, változtatni van lehetőség. De, én mégis hiszek benne. Hiszek a kegyelemben és az alázatban, az odaadásban, a lélek világosságának erejében és a szeretet hatalmában.
Hiszem, hogy ha gyermekeim, családom, barátaim életét kik szívemnek oly kedvesek könnyebbé nem is tehetem, talán jobbá, élhetőbbé tehetem a világot ahol be kell járják útjaikat, melyeket nekik rendelt a sors. S talán sikerül némelyeknek példát mutatni. Nem kell többet tenni, csak annyit amire képesek vagyunk. De azt meg kell tenni. 
“A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás!”

Rólam

Ki minek gondol, az vagyok annak…

Ki minek gondol, az vagyok annak…
Mért gondolsz különc rokontalannak?
Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
Te vagy magad, ki e jelet vonja.

S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
Mert fénye-árnya terád sugárzik.
Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról:
Rajtam látsz törvényt sajátmagadról.

Okosnak nézel? Hát bízd magad rám.
Bolondnak nézel? Csörög a sapkám.
Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz;
Ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.

Szemem tavában magadat látod:
Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod. 
                                                                                  Weöres Sándor

Sikeresen feliratkoztál az értesítőre!

Ne feledd, hogy bármikor leiratkozhatsz az új, naponta videók értesítő levelekről, a levélben található leiratkozási linkre kattintva!

Kérlek vedd figyelembe, hogy ezzel a leiratkozással nem iratkozol le az általános hírlevelünkről!

Bejelentkezés

igneum_logo_grey

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál! Hamarosan jelentkezünk!